2012-06-13

hemsk dag

Jaa var ska man börja... Såg en människa dö igår på ett väldigt brutalt sätt. Jag och Nea var i malmö för att köpa lite smågrejer, vi skulle gå över gatan vid triangeln, hörde sirener långt borta till höger och såg blåljus men tänkte inte på det, sen hann Nea bara säga "kolla dom där borta över gatan" i princip, innan vi hade sirenerna vid oss. Det var en kille som körde i säkert 100, mot rött i den korsningen, det hade precis blivit grönt på vårt övergångsställe, han slirade igenom svängen, hade inte särskilt mycket kontroll på bilen i den farten och körde på en cyklist och en som satt vid trottoarkanten och väntade på bussen. Cyklisten hade väl hört bilen komma så han hade cyklat ut på busshållplatsen men det hjälpte inte, han blev påkörd, det var en jävla smäll och han flög upp ca 5 meter, jävligt högt iallafall och snurrade fort som fan. Såg allting, hans ansikte och allt, det enda jag inte såg var landningen och det är jag glad för. Behöver inte gå in på detaljer om vad som hände honom men han stendog och det var ingen vacker syn. Han som suttit på trottoarkanten skadade benen på något sätt, han var helt förstörd för den andra snubben landade ju precis bredvid honom. Idioten som körde bara fortsatte. Här går det att läsa mer om det http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14969495.ab men som vanligt med aftonbladet så har de ju inte helt rätt för sig, det var inte någon 60 åring som dog, han var mycket yngre, så antagligen 31-åringen. Sen skriver de ju om hur dramatiskt gripandet var, men att se en människa smashas framför ögonen på minst 100 pers i centrala malmö är nog ganska dramatiskt faktiskt. Sen är det många som klagar på polisernas agerande, att de jagade honom, men jakten började ju bara några 100 meter bort så ja, jag tycker inte man ska anklaga dom. Anklaga istället idiothelvetet som drogpåverkad och nojjig som fan kör runt utan körkort.

Är paranoid som fan nu, har ångest och får inte ur skriken, smällen och synen när han snurrar ur huvudet. Mår inte alls bra och det blir mycket värre när jag är i trafik. Är jävligt glad över att Nea var med mig så vi hade varandra att trösta efter det och visste precis hur båda kände. Hade kunnat skriva ännu mer om detta, men det går inte att beskriva hur bisarrt, sjukt och hemskt allt var så att någon som inte var där skulle förstå. Knappt det heller i och för sig, vet en som också så det men personen verkade inte påverkad alls. Förstår inte det.

Vill ni veta en ironisk sak med? De där personerna vi kollade på precis innan det hände, de bara fortsatte gå som att inget hade hänt. Förstår mig inte på mänskligheten ibland.

2 kommentarer: